Kayseri Turizm TatilKayseri Turizm Tatil

KAYSERİ’DEN GÜNÜBİRLİK KAPADOKYA TURU

Sabah saat 09:00’da Ürgüp otogarından misafirlerimizi karşılıyoruz ve turumuza başlıyoruz.
Gezilecek Rotalar;

Devrent ve PaşabağlarıVadileri : Bu vadilerde çeşitli şekillerde oluşmuş peribacaları göreceğiz, hatta çeşitli şekillere benzeteceğiz. Mesela deve şeklinde görebilmemiz mümkün veya kayaya vurmuş balina şeklinde hatta Napolyon’nun şapkası şeklinde.

Avanos Çanak ve Çömlek Atölyeleri : Kayadan oyma atölyelerdeki çanak ve çömlek yapımını izleyip bilgi alacaksınız. Arzu edenler yapmayı da deneyebilir. Showroomlardaki yapılmış ürünleri de görebilirsiniz.
Göreme Açıkhava Müzesi : Göreme Kasabasının 2 km. doğusunda yer alan bir kaya yerleşim yeridir. M.S. 14. yüzyıldan 13.yüzyıla kadar yoğun bir şekilde manastır hayatı yaşanmıştır. Hemen her kaya bloğunun içinde kiliseler,şapeller yemek-haneler ve oturma mekanları mevcuttur. Bugünkü Göreme Açıkhava Müzesi manastır eğitim sisteminin başlatıldığı yer olarak kabul edilir. Soğanlı, Ihlara, Açıksaray aynı eğitim sisteminin daha sonraları görüldüğü yerlerdir. Kiliseler 2 tür teknikle boyanmıştır. Birincisi, doğrudan doğruya kaya yüzeyi düzeltilerek üzerine yapılan boyama; diğeri ise kaya üzerine yapılan secco ( tempera ) ve fresko tekniği ile yapılan boyamadır. Kilisede işlenilen konular İncil ve Hz.İsa’nın hayatından alınmıştır. Göreme Açıkhava Müzesinde Kızlar ve Erkekler Manastırı, Aziz Basil Kilisesi, Elmalı Kilise, Aziz Barbara Kilisesi, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilisesi ve Tokalı Kilise bulunmaktadır.